آذربایجان شرقی و ارومیه
توضیحات
استان آذربایجان شرقی، یا آذربایجان خاوری یکی از استانهای ایران است که در منطقهٔ تاریخی آذربایجانِ ایران واقع شده است. آذربایجان شرقی ششمین استان پرجمعیت ایران محسوب میشود. استان آذربایجان شرقی از سمت شمال به جمهوریهای آذربایجان، ارمنستان و نخجوان، از سمت غرب و جنوب غرب به استان آذربایجان غربی، از سمت شرق به استان اردبیل و از سمت جنوب شرق به استان زنجان مرزبندی شدهاست.
استان دارای آب و هوای سرد کوهستانی بوده و کل محدودهٔ آن را کوهها و ارتفاعات تشکیل دادهاند. مساحت استان آذربایجان شرقی ۴۵٬۴۹۱ کیلومتر مربع است و جمعیت آن نیز در سال ۱۴۰۰ خورشیدی بالغ بر ۴٬۰۴۰٬۴۰۰ نفر برآورد شدهاست. این استان، یگانه استان ایران است که با ارمنستان هممرز است و همچنین تنها استان کشور است که هم با خاک اصلی جمهوری آذربایجان و هم با جمهوری خودمختار نخجوان که برون بومی متعلق به جمهوری آذربایجان است، مرز مشترک دارد.
استان آذربایجان شرقی محل اتصال دو رشته کوه مهم و اصلی کوههای ایران، یعنی البرز و زاگرس است و بلندترین نقطهٔ آن، قلهٔ کوه سهند است. مرکز استان آذربایجان شرقی، کلانشهر تبریز است. آذربایجان شرقی رتبهٔ اول صادرات غیرنفتی در کشور را داراست.رئیس پلیس آگاهی آذربایجان شرقی این استان را امنترین و کمجرمترین استان ایران بهشمار میآورد.
نکات
راههای استانهای شمال شرقی مانند زنجان، آذربایجان شرقی یکی از بدترین راههای کشور است. بطور مثال اتوبان از قزوین تا تبریز پر از چاله است.
شهر تبریز در وسط دو دامنه کوه قرار دارد که به همین دلیل مسیر با شیبهای زیاد در این شهر زیاد است.
شهر تبریز 2 بخش بافت قدیمی و جدید دارد که اطراف ایل گولی تقریبا جدید و مرکز شهر بافت قدیم است. در بافت قدیم راهها کوچک و ساختمانها قدیمی هستند.
در تبریز هتل آپارتمان به تعداد زیاد وجود دارد که با قیمت مناسب میتوانید در آنها اقامت کنید.
خود شهر تبریز جای دیدنی زیادی بجز موارد گفته شده در زیر ندارد و در کمتر از 1 روز میتوان کامل آن را گشت.
مسیر رسیدن به کندوان از تبریز تقریبا 1.5 ساعت فاصله دارد، یک اتوبان جدید تاسیس شده است که راه را بسیار نزدیکتر میکند و دیگر لازم نیست به سمت ارومیه حرکت کنید و سپس به سمت کندوان بروید. ما در زمان برگشت متوجه این مسیر شدیم که پیشنهاد میکنم زمان رفت هم از آن استفاده کنید.
در کندوان افراد محلی در همان ابتدا به شما پیشنهاد میدهند که روستا را به شما نشان دهند که ما همراه با آنها شدیم. گشتن با این افراد به این معنی است که همراه آنها به خانه محلیشان میروید و در آنجا خرید میکنید.
در کندوان پیشنهاد میکنم قبل از نقطهای که دوراه میشود پارک کنید، اگر به داخل روستا بروید بسیار در ترافیک گیر میکنید.
بهترین نقاط آذربایجان شرقی جنگلهای ارسباران است که برای رسیدن به آن باید به شهر کلیبر بروید. خود شهر کلیبر نیز بسیار زیبا است. این شهر از تبریز تقریبا 3 ساعتی فاصله دارد.
زیباترین نقطه این منطقه از نظر من قلعه بابک بود که برای رسیدن به آن باید ماشین خود را پارک کنید و با پاترول به بالاترین نقطه قابل دسترس بروید و سپس پیمایش کنید تا به قلعه برسید.
مسیر فرعی قلعه از جاده اصلی سربالایی، پر از چاله و خاکی است و پیشنهاد میکنم حتما با پاترول بروید. قیمت ماشینها نیز مناسب و به ازای 5 نفر 500 هزار تومان است.
برای رسیدن به قلعه نیز باید 1.5 ساعت پیمایش کنید، در طول مسیر چشمه آب و سرویس بهداشتی نیز وجود دارد.
از همان مسیر آسفالته جنگل ارسباران و قلعه بابک میتوانید به سمت جلفا بروید.
این مسیر گفته شده فرعی است اما آسفالت خوبی دارد و همچنین بسیار زیبا است.
در مسیر جلفا که از کنار رود ارس میروید به علت نزدیکی به مرز آنتن موبایل را حتما باید دستی تنظیم کنید، در غیر این صورت رومینگ حساب میشود و همچنین اینترنت نیز ندارید.
شهر جلفا بازارهای بزرگی دارد، بازار روسها بازار قدیمی شهر است که قیمتهای مناسبی دارد، بازارهای تازه ساخته شده پاساژ هستند و بیشتر لوازم آرایشی، لباسهای مارکدار هستند. هرچند قیمت آنها نسبت به شهرهای دیگر مناسبتر است اما به علت مارک بودن لباسها قیمت خودشان بالاتر است. پیشنهاد میکنم بازار روسها و بازار آراز را بروید.
کلیسا آمده در زیر یکی از زیباترین موارد در ایران است و پیشنهاد میکنم حتما از آن بازدید کنید.
سد ارس تقریبا 45 دقیقه از جلفا فاصله دارد ولی پیشنهاد میکنم به دیدن آن بروید و ماهی کبابی آن را تست کنید.
جاهای دیدنی آذربایجان غربی بیشتر نزدیک کردستان است و خود این استان چیز خاصی بجز دریاچه ارومیه ندارد. در شهر ارومیه نیز آثار خاصی برای بازدید نیست.
رانندگی در استانهای آذری زبان بخصوص آذربایجان غربی و شهر خوی بسیار بد است و اصلا به رانندگی دقت نمیکنند. در این استانها باید بسیار دقت کنید. همچنین این استانها افراد بسیار عصبانی هستند و حتی در حرفهای عادی نیز تند حرف میزنند. بطور کلی این استانها در حد 1 بار دیدن مناسب هستند و در حدی نیستند که چند بار به آنجا بروید.
دریاچه ارومیه در بیشتر طول سال خشک است اما خوشبختانه در زمان رفتن ما در بهار به آنجا بیشتر مسیر آب داشت. رنگ دریاچه صورتی رنگ است و نمای زیبایی دارد.
برای بازدید از دریاچه از ارومیه باید به سمت تبریز بروید و در نزدیکی پل زده شده بر روی رودخانه فرعی جدا شده از جاده برای بازدید وجود دارد که در آنجا میتوانید از دریاچه بازدید کنید و همچنین قایق سوار شوید.
قایق یک دور بسیار کوتاه فقط تا پل میزند و برمیگردد و هزینه آن 100 هزار تومان به ازای هر نفر است که با توجه به کوتاهی بسیار زیاد مسیر گران است.
مسیر بر روی دریاچه دوربرگردان ندارد و باید تا انتها آن بروید.
در شهر بناب نیز میتوانید از کباب بناب لذت ببرید. تعداد کبابیهای این شهر زیاد است که با جستجو در گوگل مپ میتوانید موارد خوب را پیدا کنید.
موقعیتها
تبریز
عمارت شهرداری تبریز
بازار بزرگ تبریز
داغ گولی
ایل گولی
روستا کندوان
کلیبر
کوههای آلاداغلار
کوههای رنگی
قلعه بابک
جاده خاکی قلعه بابک
محل ماشینهای قلعه بابک
مسیر جنگل الیمستان
بالاترین نقطه الیمستان
آبشار آسیاب خرابه
پل آهنی جلفا
بازار روسها جلفا
کلیسای سَنت استپانوس
سد ارس
دریاچه ارومیه
بناب
عکسها