دزفول
توضیحات
دِزفول یکی از شهرهای استان خوزستان و مرکز شهرستان دزفول است. این شهر که در ساحل رودخانهٔ دز واقع شده، از لحاظ وسعت و جمعیت، دومین شهر بزرگ استان و بزرگترین شهر در شمال خوزستان محسوب میشود.
دزفول دارای زمستان و پاییزی مدیترانهای است و زیستبوم آن از پایان زمستان تا ابتدای بهار بسیار سرسبز است. این شهر با زیستبوم جلگهای-کوهپایهای و کوهستانی خود در سراسر سال و به ویژه در روزهای نوروز پذیرای شمار بسیاری از گردشگران است. گرمترین و سردترین ماههای سال در دزفول به ترتیب ماههای تیر و دی هستند. بررسی یک دورهٔ آماری آب و هوایی نشاندهندهٔ آن است که حداقل درجهٔ حرارت دزفول ۱۵ درجه و حداکثر آن ۴۵ درجه سانتیگراد است.
«دزپل» یا «دِژپُل» را در گویش بومی «دزفیل» و «دسفیل» گویند که در نهایت به «دزفول» دربارهٔ این پرونده تلفظ راهنما·اطلاعات تبدیل شدهاست. «دژ» به معنی سنگر و سکوی دیدبانی میباشد و چنین برمیآید که نام دزفول یا دزفیل از نام دژ ساخته شده در کنار پل گرفته شدهاست.
نکات
زمان مناسب سفر به این منطقه اواخر مهر یا اوایل اسفند است.
اگر در مهرماه بروید هوا گرم است اما آب مناسب شنا و آب تنی است.
در اسفند ماه تمام کوهها سبز میشوند.
بیشتر رودخانهها و تنگهها آب زیادی دارند که حتما به جلیقه برای رفتن به آنها نیاز دارید.
ماهیهای خود رودخانه بسیار خوشمزه هستند که پیشنهاد میکنم آنها را تست کنید.
مسیر خرمآباد به دزفول به نظر من یکی از زیباترین مسیرهای کشور است.
فلافلهای دزفول خوشمزه هستند که پیشنهاد میکنم آنها را تست کنید. محل آنها هم تقریبا روبروی پل قدیمی است.
قایقها برای بردن به چالکندی در همان پارک ولیعصر انتها شهر هستند که با هزینه 800 هزار برای رفت و برگشت شما را 7 صبح به چالکندی میبرند و عصر شما را برمیگردانند.
در چال کندی هیچ آنتن موبایلی وجود ندارد.
چالکندی چون داخل تنگه است هوای گرمتری نسبت به نقاط دیگر دارد.
آب رودخانههای پرآب منطقه در طول روز شبیه به دریا تغییر ارتفاع میدهند.
سرعت آب رودخانه در چالکندی زیاد است که حتما باید به این مسئله دقت کنید.
شبمانی در چالکندی ممنوع است که البته با حرف زدن میتوانید قایقها را راضی کنید که شب شما را به آنجا ببرند.
هزینه شب ماندن در علی کله به ازای هر ساعت 5 هزار است که اگر یک شب در پارک بمانید تقریبا 80 هزار میشود. پس میتوانید در همان کنار رودخانه چادر بزنید.
سوراخهای روی دیوار در مسیر چالکندی کل نام دارد که توسط اهالی در صدها سال قبل کنده شده و هنوز هم استفاده میشود و هر کدام مالک دارد.
دره انار بسیار عجیب است، بیرون آن کاملا بیابان و گرم است اما وقتی به تنگه میروید حتی در 2 نقطه ارتفاع آب به 2 متر هم میرسد که باید شنا کنید و همچنین هوا بسیار خنک میشود.
وقتی به لوکیشن دره انار رسیدید تقریبا نیم ساعت باید در امتداد دره حرکت کنید تا دره پهنتر بشود و یک پاکوب به داخل آن مشاهده کنید، بعد از رفتن به داخل باید در داخل دره در همان مسیر که از بیرون پیاده آمده بودید حرکت کنید و در واقع به سمت ماشینها بروید.
پیمایش رفت و برگشت دره انار تقریبا 3.5 ساعت طول میکشد که در انتها به یک آبشار بسیار کمآب میرسید که امکان عبور از آن وجود ندارد.
از دره انار میتوانید به شوشتر بروید. شوشتر یکی از زیباترین شهرها است که در بیشتر نقاط آن رودخانه و باغ وجود دارد و سازههای آبی آن یکی از زیباترین نقاط است.
در شوشتر قایق وجود دارد که لوکیشن ها را توسط قایق به شما نشان میدهد، سعی کنید با رضا که پسر فردی است که شماره آن آورده شده است به منطقه بروید.
هزینه قایق هم تقریبا 400 هزار به ازای یک ساعت است.
در منطقه دو قسمت به اسم جزیره کوشک وجود دارد، مورد اول جزیره کوشک پشت سد عباس آباد است و دومی روستا کوشک در رودخانه کارون که ما اشتباها از همان شوشتر با قایق به مورد دوم رفتیم. هرچند این منطقه هم زیبا بود ولی خیلی رفتن به آن به هزینه و زمان گذاشته شده نمیارزد.
در منطقه گفته شده عنکبوت و عقرب هم وجود دارد که در شب مانی باید به این نکته دقت کنید.
کول خرسون یه تنگه خشک است که تمام آن را باید روی کف رودخانه خشک شده پیمایش کنید که بعد از تقریبا 2.5 ساعت به یک چشمه میرسید. از این نقطه تنگه تنگر و سبزتر میشود که اگر ادامه دهید بعد از 2 ساعت دیگر به رودخانه دز میرسید که دیگر نمیتوان آن را بدون تجهیزات ادامه داد.
مسیر رسیدن به کول خرسون از جاده اصلی 1 کیلومتر خاکی دارد که بعد از آن دوباره آسفالت میشود و بعد از 1 کیلومتر به یک حصار میرسید که باید ماشین را آنجا پارک کنید و ادامه را پیاده بروید.
دریاچه شهیون که پشت سد دز قرار دارد هم منطقه زیبایی است که میتوانید آسمان شب و غروب را در آنجا مشاهده کنید. همچنین در جزیره شهیون هم میتوانید کمپ کنید.
تنگه منگره در مسیر خرمآباد به سمت دزفول است که میتوانید در مسیر رفت یا برگشت به آن بروید که ما در مسیر برگشت به آن رفتیم.
تنگه منگره هم به جلیقه نیاز دارد که رفت و برگشت آن تقریبا 4 ساعت طول میکشد که در بعضی نقاط حتی مسیری 10 دقیقه ای را باید شنا کنید.
برای رفتن به داخل تنگه هم ماشین خود را کنار پل پارک کنید و از راه کوچک سمت راست آن به پایین بروید.
برای شب مانی از خرمآباد هم میتوانید استفاده کنید و از قلعه تاریخی و همچنین دریاچه داخل شهر لذت ببرید.
برای چادر زدن هم میتوانید از سمت راست دریاچه استفاده کنید.
بیشتر
موقعیتها
دزفول
: map location
چال کندی
: map location
علی کله
: map location
پل تاریخی
: map location
دریاچه شهیون
: map location
جزیره شهیون
: map location
دره انار
: map location
کول خرسون
: map location
سازههای آبی شوشتر
: map location
باغ خان
: map location
قلعه سلاسل
: map location
پل بند شادروان سنگی
: map location
بند میزان
: map location
جزایر کوشک در شوشتر
: map location
تنگه منگره
: map location
عکسها
دزفول
چال کندی
علی کله
دره انار
شوشتر
کوشکک
کول خرسون
سد دز یا دریاچه شهیون
تنگه منگره
خرم آباد