دارآباد و باغچه خلیل
دره دارآباد، در محلی به همین نام در شمال شرق تهران واقع شده است. این محل دارای راه های فرعی مختلف برای کوهپیمایی میباشد که در این سفر ما از همان مسیر اصلی استفاده کرده و تا باغچه خلیل کوهپیمایی کردیم.
برای سفر به این محل میتوانید در بهار و تابستان اقدام کنید، هرچند در تابسان سرسبزی بهار را ندارد و رودخانه نیز مقداری کم آب میشود. همچنین استفاده از کرم ضدآفتاب و داشتن لباس های آستین بلند در تابسان مهم میباشد، زیرا در بیشتر مسیر آفتاب بصورت مستقیم تابیده میشود.
اوایل مسیر دارای پله میباشد که کوهپیمایی را مقداری سخت میکند، بعد از رسیدن به بالای این منطقه محلی برای استراحت و همچنین پر کردن بطری آب وجود دارد.
بعد از این نقطه دیگر بوفه ای در مسیر وجود ندارد و برای رسیدن به آب آشامیدنی نیز باید چند کیلومتر را طی کنید تا به اولین چشمه برسید.
بعد از این نقطه نیز چشمه بعدی در باغچه خلیل وجود دارد و در این بین چشمه وجود ندارد.
همچنین در مسیر برگشت نیز اگر بخواید از مسیر برگشت ما استفاده کنید تا به استخرهای آبیاری نیز سری زده باشید، چشمه آبی وجود ندارد.
مسیر کوهپیمایی متوسط میباشد اما مسافت آن زیاد است و تقریبا 6 کیلومتر رفت و 6 کیلومتر برگشت را باید در نظر بگیرید.
همچنین در اواخر مسیر نیاز به سنگ نوردی سبک با استفاده از طناب هایی که به کوه متصل شده است، وجود دارد.
در طول مسیر در بعضی نقاط رودخانه عمیق تر میشود که میتوانید در آن آبتنی کنید و یا در کنار درختان کمی استراحت کنید.
این منطقه همانطور که گفته شد دارای راه های فرعی مختلف میباشد که تمام آن ها نام خاص خود را دارند که میتوانید از آنها نیز دیدن کنید، اما برای رسیدن به باغچه خلیل همان مسیر اصلی را طی کنید.
در انتها به باغچه خلیل میرسید که درختان آن توسط یک فرد کاشته شده است. میتوانید ناهار خود را در این منطقه و زیر درختان میل کنید.
بعد از استراحت در این محل و برای برگشت کمی همان مسیر را برگردید اما بجای رفتن به دره مسیر سمت راست و کوه را انتخاب کنید.
بعد از طی کردن چند کیلومتر به استخری میرسید که برای آبیاری درختان کاشته شده در این محل استفاده میشود.
البته این استخر در تمام طول سال پر نمیباشد و ممکن است در زمان شما خالی باشد، همچنین در کف آن ممکن است شیشه و یا سنگ های تیز وجود داشته باشد، پس حتما از کفش استفاده کنید. عمق تقریبی آن نیز 2.5 متر میباشد.
مسیر برگشت از این نقطه نیز سرازیری میباشد که البته در بیشتر مسیر شیب زیاد است و به زانوها فشار وارد میشود.
در انتها فیلم پیمایش این مسیر در زیر آورده شده است:
موقعیت
: map location