چابهار
توضیحات
چابهار یکی از شهرهای جنوب شرقی استان سیستان و بلوچستان و تنها بندر اقیانوسی ایران است که در کرانه دریای مکران و اقیانوس هند قرار دارد. این بندر یکی از مهمترین چهارراههای کریدور شمال- جنوب بازرگانی جهانی است. چابهار علاوه بر موقعیت بازرگانی، دارای جاذبههای فراوان تاریخی و طبیعی است. آبوهوای این شهر و پیرامون آن همیشه بهاری و معتدل است و به همین دلیل چابهار (چهاربهار) نامیده میشود.
گمان غالب این است که نام چابهار تغییریافته چهاربهار است، چراکه این منطقه همیشه آبوهوای بهاری دارد. گمانه دیگر این است که چون در قدیم مردم چابهار به این بندر چه بار میگفتند (بهمعنای اینکه از مسافران میپرسیدند که چه باری دارند) پس چابهار تغییریافته «چه بار» است. چابهار در گویش محلی مردم این منطقه به کسانی گفته میشود که در اطراف چاه آب سکنی گزیدهاند. در شهر چابهار جهت تأمین آب مورد نیاز مردم در زمان قدیم از چاههایی که مردم حفر میکردند، استفاده میشد و چه بهمعنای چاه آب و بار بهمعنای پیرامون. این اصطلاح به مرور زمان با ورود غیربومیان به شهر و توسعه شهر آن به چابهار و چهار بهار تغییر یافته است.
نکات
برای رسیدن به چابهار میتوانید با قطار به کرمان بیایید و سپس با اتوبوس به چابهار برسید یا با هواپیما مستقیم به چابهار بروید.
مسیر اتوبوس از کرمان به چابهار تقریبا 800 کیلومتر است و شما نزدیک 10 ساعت در اتوبوس هستید.
مذهب مردم اطراف چابهار سنی است و همچنین آدمهای مذهبی هستند که نماز و روزه را رعایت میکنند، البته مشکلی با گردشگران ندارند و هیچ چیزی به آنها نمیگویند.
مردم بلوچ بسیار مهماننواز هستند و تقریبا در همه نقاط به شما کمک میکنند و با شما هم صحبت میشوند.
در چابهار ممکن است با مشکل بنزین مواجه شوید. به علت قاچاق سوخت پمپبنزینها به راحتی سوخت نمیدهند و محدودیتهایی وجود دارد. بطور مثال فقط با کارت خود جایگاه آن هم با مبلغ 3000 هزار به ازای هر لیتر میتوان سوخت زد و کارتهای دیگر در این استان کاربرد ندارد. هرچه به مرکز چابهار هم نزدیکتر شوید صفهای سوخت طولانیتر میشود و حتی چند ساعتی ممکن است در صف بیاستید، البته به مهمانهای استان بدون صف در بیشتر پمپبنزینها بنزین میدهند. مقدار لیتر بنزین هم محدود است و بیشتر از 20 لیتر امکان سوختگیری ندارید، البته با دورتر شدن از چابهار این محدودیتها کمتر میشود. اگر در جایگاه هم نتوانستید سوخت بزنید در بیشتر نقاط سوخت بفروش میرسد که البته قیمت آن 20 هزار تومان به ازای هر لیتر است.
علاوه بر سوخت مردم بلوچ محدودیتهای دیگری مانند سهمیه بودن گاز خانه و همچنین آب هم دارند که زندگی آنها را سخت کرده است.
برای رفتن به درک از چابهار میتوانید به شرکت مسافربری داخل شهر بروید از تاکسیهای خطی با مبلغ 160 هزار به ازای هر نفر و یا مینیبوس با مبلغ 70 هزار به ازای هر نفر استفاده کنید.
اگر تعداد نفرات زیاد باشد میتوانید یک مینیبوس را کامل کرایه کنید، البته به علت محدود بودن تعداد مینیبوسها این کار کمی سخت است و حتما باید ساعت 9 آنجا باشید تا هر زمان مینیبوس وارد شد با راننده آن صحبت کنید.
ساحل درک غربیترین لوکیشن این استان است که از چابهار تا آنجا تقریبا 2.5 ساعتی در راه هستید. البته باغ موز هم در زرآباد وجود دارد که اگر خواستید میتوانید از آن هم بازدید کنید.
ورودی درک به ازای هر ماشین 20 هزار تومان است.
برای کمپ در این حل ساحل نخل مناسب است که از محل پیاده شدن از ماشین تا آنجا تقریبا 2 کیلومتر است. این محل چاه آب شیرین برای شستشو و همچنین نخلهای زیاد برای سایه شدن دارد و همچنین خلوت است و گردشگران به آنجا نمیآیند.
تک درخت موجود در این محل خشک شده است که البته اگر تا اسکله ماهیگیری پیاده بروید تکدرختهای زیادی در این خط ساحلی مشاهده میکنید.
ساحل جلو محل کمپ گفته شده سنگی است و اگر بخواهید شنا کنید 1 کیلومتر پیاده به سمت تکدرخت باید بروید.
انتظامات ساحل درک بسیار فرد خوشبرخوردی است و بسیار به شما کمک میکند. اگر خواستید میتوانید شماره غذاخوری هم از او بگیرید تا برای شما غذا بیاورد. قیمت غذا هم 200 هزار تومان چلو ماهی و 180 هزار تومان بریانی که یک غذای پاکستانی است بود. البته غذا گفته شده نسبت به کیفیت آن کمی گران است و در نقاط دیگر غذا بسیار خوشمزه تر و ارزانتر است.
در نزدیکی ساحل درک اسکله ماهیگیری وجود دارد که میتوانید از آن ماهی هم خریدارید کنید و خودتان بپزید.
کوه گلافشان با توجه به وضعیت دریا حالتهای مختلف دارد که ممکن است پرتاب شدن گل را ببینید یا فقط در نک کوه کمی گل مشاهده کنید.
با گل این کوه میتوانید مجسمههای کوچک هم بسازید. این گل بعد از خشک شدن بسیار محکم میشود.
در ادامه مسیر گلافشار بندر تنگ که تلفظ درست آن فتحه بر روی ت است وجود دارد که بندر بسیار زیبا با مرمان بسیار مهماننواز است.
در این بندر درخت انجیر معابد، ساحل شنی، ساحل سنگی، شبه جزیره با رملهای شنی و اسکله ماهیگیری وجود دارد.
مسجد جامع این بندر هم زیبا است که اگر خواستید از داخل آن هم میتوانید بازدید کنید.
نکته عجیب درباره این استان این بود که مساجد فقط برای آقایان بود و خانمها باید در خانه نماز میخواندند.
در این بندر اقامتگاه هم وجود دارد که میتوانید در آن استراحت کنید و یا غذای خود را در آن صرف کنید.
اگر هوا باد باشد امکان گردباد بزرگ در این جاده منتهی به این بندر وجود دارد.
اسکله بندر کنارک نسبت به دیگر اسکلهها تفاوت دارد و شما تقریبا 3 کیلومتر به داخل دریا میروید و اسکله در آنجا ساخته شده است.
در این اسکله لنجهای ماهیگیری زیادی وجود دارد که میتوانید از آنها هم بازدید کنید.
غذاخوری انتهای این اسکله هم بسیار خوب بود و غذای خوشمزهای داشت.
مخصوصا مرغ آن که با خورشت مخصوصی درست میشد. قیمت آن هم مناسب بود و تقریبا 80 هزار به ازای هر پرس بود.
بازار استوک کنارک هم برای خرید مناسب است. این بازار در مرکز شهر واقع شده است و در واقع یک پاساژ بزرگ است. در داخل آن میتوانید کفش و لباس کوه را با قیمت مناسب خریداری کنید. البته حتما قیمت اصل آن را در اینترنت جستجو کنید و همچنین دقت کنید که پارگی نداشته باشد.
در نزدیکی کنارک، پزم تیاب واقع شده است که یک اسکله و ساحل سنگی دارد. موجهای این نقطه مخصوصا اگر باد باشد بسیار بزرگ میشوند و به ارتفاع 6 متر هم میرسند. موجها پس از برخورد به ساحل تقریبا 15 متر به بالا میآیند و منظره زیبایی را درست میکنند. البته دقت کنید که خیلی نزدیک نشوید زیرا موجها و آب پرتاب شده بسیار پر قدرت است و ممکن است شما را به دریا بیاندازد.
اطراف مرداب صورتی باتلاق مانند است. دقت کنید خیلی نزدیک نشوید وگرنه در آن فرو میروید.
ساحل مرداب صورتی بسیار زیبا است و موجهای بزرگی هم دارد.
هم مرداب صورتی و هم کوههای مریخی نزدیک جاده هستند و نیاز به پیمایش ندارند.
امکان رفتن به داخل کوههای مریخی با ماشین هم وجود دارد.
گواتر غربیترین نقطه کشور است که در آن جنگل حرا و همچنین دلفین وجود دارد که با قایق میتوانید آنها را مشاهده کنید.
هزینه قایق به ازای هر نفر 100 هزار تومان است. البته قبل از سوار شدن حتما با آنها حرف بزنید که میخواهید دلفینها را ببینید و داخل جنگل حرا هم بروید. در غیر این صورت ممکن است شما را با قایق فقط دور بزنند و به محلهایی که دلفین وجود دارد نبرد. همچنین به قدرت موتور قایق هم دقت کنید که ضعیف نباشد. موتورهای 25 قدرت ندارد و شما را نمیتوانند خیلی از ساحل دور کنند.
ساحل میامی نزدیک گواتر است که البته پیدا کردن آن کمی سخت است. بین شهر گواتر و ساحل آن یک رودخانه وجود دارد که جاده از آن میگذرد. اگر به سمت دریا ایستاده باشید سمت راست ساحل میامی است و سمت چپ رودخانه ساحل دیگر. هردو ساحل بسیار زیبا هستند که ساحل سمت چپ موبایل خط میدهد ولی در ساحل سمت راست نه.
این دو ساحل با رودخانه و همچنین کوه سنگی از هم جدا میشوند و نمیتوان از یکی به دیگری رفت و حتما باید از جاده بگذرید.
شب هنگام اگر در این ساحل باشید میتوانید چراغهای کشور پاکستان را مشاهده کنید.
موجهای این ساحل بسیار پرقدرت هستند و هنگام شنا حتما باید حواستان باشد که خیلی دور نشوید.
بندر بریس یکی از زیباترین بنادر ایران است که منظره زیبایی دارد. مخصوصا غروب آفتاب آن که منظره را زیباتر میکند. در بریس موبایل و اینترنت وجود دارد.
بندر بریس یکی از بنادر مهم ماهیگیری است که اگر 6 صبح آنجا باشید میتوانید همراه ماهیگیرها به دریا بروید و تقریبا ساعت 10 با آنها به اسکله برگردید.
ساحل لیپار در داخل چابهار قرار دارد که منظره آن مخصوصا هنگام غروب بسیار زیبا است.
خود شهر چابهار کمی شلوغ است. مخصوصا هنگام عید بازارها تا دیروقت و نزدیک ساعت 1 شب باز هستند و مردم در شهر رفتو آمد میکنند اما ساحل لیپار مخصوصا قسمتی که در لوکیشنها آمده است خلوت است و افراد کمی در آن میآیند.
بازارهای چابهار نسبت به دیگر بازارهای استانهای دیگر قیمت مناسبتری دارد که میتوانید در آن خرید کنید.. مخصوصا بازاری به اسم بازار چینیها که در طبقه دوم بازار تیس واقع شده است و بسیار بزرگ است که در داخل آن هرچیز را میتوانید پیدا کنید.
فرودگاه چابهار بین کنارک و چابهار واقع شده است و از خود چابهار تقریبا 45 دقیقه فاصله دارد.
اگر خواستید سوار هواپیما بشوید حواستان باشد که بردن کپسول کوهنوردی ممنوع است و همان اول آن را میگیرند.
موقعیتها
چابهار
ساحل درک
ساحل نخل درک
اسکله ماهیگیری درک
کوه گلافشان
بندر تنگ
درخت حرا و ساحل سنگی تنگ
شبهجزیره بندر تنگ
کنارک
اسکله کنارک
بازار استک کنارک
پزمتیاب
تالاب صورتی لیپار
کوههای مریخی
جنگل حرا و محل مشاهده دلفین در گواتر
بندر بریس
ساحل میامی
ساحل لیپار در چابهار
فرودگاه
عکسها
محل گرفتن مینی بوس
مسیر به ساحل درک
ساحل درک
تک درخت موجود در ساحل درک
اسکله درک
نخلستان و چاه آب شیرین ساحل درک
گلافشان بندر تنگ
بندر تنگ
اسکله بندر کنارک
بازار تاناکورا بندر کنارک
پزم تیاب
چابهار
تالاب صورتی
مسیر به سمت کوههای مریخی
کوههای مریخی
مسیر به سمت گواتر
گواتر
بندر بریس
ساحل میامی
درخت حرا
ساحل لیپار در چابهار
مراکز خرید چابهار
لیپار
فرودگاه چابهار