جنگل الیمستان
توضیحات منطقه
الیمستان، روستایی توریستی از توابع بخش مرکزی شهرستان آمل است که در کیلومتر ۲۰ جاده هراز از آمل واقع شده است. جنگل الیمستان، محل رویش گیاه “الیما” است که در اردیبهشت ماه رشد می کند. می گویند نام جنگل الیمستان نیز برگرفته از آن می باشد.
قله امامزاده قاسم الیمستان از جاذبههای الیمستان است که با زمستانهای پربرف و بهارهای همیشه سرسبز، کوهنوردان زیادی را به خود فرامیخواند. این قله حدود ۲۵۱۰ متر ارتفاع دارد و یکی از بهترین گزینههای کوهنوردی در زمستان به شمار میرود.
یکی از جالبترین دیدنیهای منطقه، نقش پای رستم است که تعجب همه کوهنوردان را برمیانگیزد. نرسیده به قله، جای دو شهابسنگ بزرگ دیده میشود که حفرههایی به عمق ۱۰ متر ایجاد کردهاند. بومیان منطقه افسانهای زیبا برای این چالهها دارند. آنها معتقدند این گودالها جای زانوهای رستم است که در این منطقه زانو زده و از آب دریا نوشیده است. دورنمای بینظیر قله دماوند و مناظر زیبای جنگلی با پوشش دشتهای پر گل، این منطقه را به مکانی مجذوبکننده تبدیل کردهاند.
پیمایش
برای رسیدن به این منطقه صبح یکی از پنجشنبههای آذر ماه از جاده هراز به سمت این منطقه حرکت کردیم و تقریبا ساعت 13:30 و بعد از خریدهای بین راهی، به پایینترین نقطه یا همان محل کمپ اول رسیدیم و خودروهای خود را در آن محل پارک کردیم.
مسیر پیمایش تا محل کمپ مه آلود بود و شیب آن نیز برای حمل کولههای سنگین برای برخی افراد زیاد بود. پس اگر قصد صعود به قله را دارید حتما کیفی کوچکتر برای حمل مواد ضروری نیز داشته باشید و با کوله های بزرگ به سمت قله نروید.
برای رسیدن به محل کمپ کافی است پارچه هایی که به درختان بسته شده است و یا تابلو راهنما که به بعضی درختان آویزان شده است را دنبال کنید.
پیمایش تا محل کمپ که منطقه ای تقریبا گرد در داخل جنکل که هیچ درختی در آن نیست، تقریبا به 1 ساعت پیاده روی نیاز دارد.
در نقاط مختلف این منطقه میتوانید کمپ کنید که ما در سمت راست آن که شیب کمتری داشت و همچنین برای تمام افراد نیز محل مناسب برای چادر زدن داشت، کمپ کردیم.
کمپ کردن در این منطقه در فصول سرد، به علت مرطوب بودن زمین و ارتفاع زیاد منطقه که باعث سرما مضاعف میشود سخت است، پس حتما تجهیزات مناسب داشته باشید.
در این نقطه فقط یک جوی آب بسیار کوچک وجود دارد و چشمه ای در اطراف محل کمپ نبود، پس آب کافی همراه خود داشته باشید.
تمام پنجشنبه هوا مه آلود بود که باعث شده بود ما از مناظر اطراف چیز خاصی را نبینیم که در روز جمعه بعد از بیدار شدن، مه به سمت پایین رفته بود که باعث شد ما مناظر اطراف و قله دماوند را بتوانیم مشاهده کنیم.
بعد از صرف صبحانه، با برداشتن یک بطری آب و کمی خوراکی به سمت قله حرکت کردیم، با توجه به سردی شب لباس های گرم خود را برای قله برداشتیم که تمام مسیر آفتابی و هوا نسبتا خوب بود و اصلا نیاز به پوشیدن کاپشن و دستکش نشد.
چند صد متر بعد از محل کمپ بسیار گلی بود که احتمال لیز خوردن را افزایش میداد که داشتن 2 عصا برای طی کردن مسیر بسیار کمک کننده بود. همچنین داشتن گتر از گلی شدن شلوار شما در این نقطه جلوگیری میکند.
بعد از مدتی پوشش گیاهی تغییر میکند و بعد از رفتن به سمت راست در دوراهی، وارد جنگل میشوید که در پاییز کف آن کاملا پوشیده از برگ های زرد رنگ است.
ویژگی رسیدن به آخر مسیر جنگلی، شیب زیاد مسیر است که با رسیدن به آن، کمی بعد پوشش گیاهی تمام میشود و از آن به بعد دوباره میتوانید در سمت راست خود کوه دماوند و در سمت چپ خود شهر آمل و دریا را مشاهده کنید.
نکته مهم در جنگل تابلو ها و پارچه هایی است که به درختان بستهاند که مسیر اصلی را نشان میدهد، سعی کنید همیشه حواستان به این نشانه ها باشد زیرا بیشتر مناطق جنگل شبیه هم است و احتمال گم شدن در آن مخصوصا اگر مسیر را برگ پوشانده باشد یا هوا مه باشد، بسیار زیاد است.
از این نقطه کمکم برف بر روی زمین مشاهده میشود که با توجه به فصلی که به این منطقه میروید مقدار آن متفاوت است.
قبل از رسیدن به قله 2 حفره بزرگ وجود دارد که داستان آن در اول مطلب گفته شده است که در زیر میتوانید عکس های آن را مشاهده کنید.
بعد از 2 حفره بالا و قبل از قله به یک گاوداری میرسید که در کنار آن یک سرویس بهداشتی و همچنین چشمه آب آشامیدنی وجود دارد.
مسیر بعد از گاوداری شیب زیادی دارد که اگر مسیر برفی باشد، طی کردن آن سختتر هم میشود.
بعد رسیدن به قله در بالای آن یک امام زاده نیز وجود دارد که در کنار آن میتوانید استراحت کنید.
این منطقه مخصوصا در روزهای آخر هفته محل کوهنوردی افراد زیادی مخصوصا اهالی آمل است که به این منطقه میآیند.
یکی از چیزهایی که این به زیبایی این منطقه اضافه میکند، ابرهایی است که در مناطق پایین وجود دارد و شما میتوانید از بالا آنها را مشاهده کنید.
مخصوصا اگر از صبح در این منطقه باشید که تشکیل ابر در مناطق مختلف و زیاد شدن آن و همچنین تشکیل ابر در نک قله دماوند را نیز میتوانید مشاهده کنید.
این ابرها در تمام فصول تشکیل نمیشوند و فقط در بعضی زمان ها این منطقه به این صورت درمیآید.
پیمایش تا محل کمپ :
پیمایش تا از محل کمپ تا قله :
پیمایش از قله تا محل کمپ :
موقعیت
: map location